HIV-smittet skoleelev: Mor og far skal have en ny sofa

BT d. 6 november 1992

Af: Susanne Lundbeck og Torben Bagge

"Jeg vil forældre min mor og far en ny sofa. Den gamle trænger til at blive skiftet ud. Og så vil jeg også købe et nyt orgel til mig selv. Det har jeg længe ønsket mig. Og så skal hele familien på vinterferie sydpå i varmen til februar".
For den 16-årige bløder Palle Ravn, Struer, kommer den forhøjede godtgørelse på en halv million på et tørt sted. "Vi har hårdt brug for pengene. Men de skal ikke ødsles væk. Jeg vil ikke gå rundt med tusindkronesedler ud af lommerne. Det er penge, som andre mennesker ved, jeg har fået, fordi jeg blev smittet med HIV igennem min medicin, så de skal bruges fornuftigt.
Skåler
Men det kan da godt være vi skåler i et lille glas i aften," siger den 16-årige skoleelev, der stillede sig frem i offentligheden og fortalte om sin egen hårde skæbne. For bare en måned siden så det meget sort ud for familien i Struer. De havde ikke alene Palles sygdom at slås med. Palles mor fik også konstateret en kræftsvulst i hjernen, og han far var blevet fyret. "Nu ser det endelig ud til at vende til lysere tider. Far har fået et arbejde igen. Nu mangler vi bare, at min mor får det lidt bedre. Hun er lige kommet hjem fra hospitalet, hvor hun har fået strålebehandlinger. Men det kommer forhåbentlig nu. Det ser da også ud til, at vi nu kan beholde både vores hus og campingvogn," jubler Palle, der i morgen også medvirker i Eleva2ren.
"Jeg kan ikke lade være med at være lidt stolt. For Henning Nielsen, der er medlem af Folketinget for Socialdemokratiet, ringede her i formiddag (i går red.) og sagde til min mor, at min optræden i medierne havde haft den største virkning på politikerne.
Jeg er meget rørt over, at høre, at jeg har gjort noget, ikke alene for mig selv, men også for andre, der er blevet HIV-smittede igennem blod. Nu håber jeg bare at Folketinget også vil få sat fart i vores sag mod den tidligere indenrigsminister. Jeg synes, hun har optrådt uforskammet i medierne," siger Palle Ravn, der er en af de 66 nulevende blødere, der får yderligere en halv million i godtgørelse af staten.

Tilbage til oversigten