HIV-smittet vil kæmpe for sagen som politiker

BT d. 15 februar 1995

Af: Susanne Lundbeck

Palle Ravn, 18-årig HIV-smittet bløder, er nu gået ind i politik for at kæmpe blødernes sag.
"Dommen blev lige nøjagtigt, hvad jeg havde frygtet. Jeg føler mig frustreret og magtesløs. jeg håber, at politikerne griber ind, så det ikke bliver nødvendigt at anke sagen til Højesteret. Det er et stort psykisk pres for flere af de HIV-smittede blødere, der er langt henne i deres sygdomsforløb," siger den nyvalgte lokalformand for DSU, Danmarks Socialdemkratiske Ungdom, i Holstebro-Struer.
Spiller fallit
"Ikke bare retssamfundet har spillet fallit. Det har hele det system, vi ellers er så stolte af. Hvad vil der ske i fremtidige sager, hvor en medicinalvirksomhed f.eks. kommer til at lave sovepiller lidt for stærke, så nogle dør?
Jeg er sikker på, at der er flere politikere, der gerne vil støtte vores sag, og en løsning som den tyske ville være idéel, og den bør gælde samtlige 90 HIV-smittede blødere," siger Palle Ravn, der også har meldt sig ind i Socialdemokratiet.
"Jeg synes, det ville være meget naturligt, at Socialdemokratiet, der jo blandt andet kæmper for de svages rettigheder, kommer med et udspil, der ligner det tyske. Men det er mit store håb, at samtlige partier i Folketinget vil støtte os offentligt," siger Palle Ravn.
Døve-skole
Han er i øjeblikket på højskolen Castberggård, som er en skole for døve og hørehæmmede, hvor han lærer tegnsprog og høre-mundaflæsning, så han kan klare sig i det politiske liv. På grund af blødersygdommen har han en væsentlig hørenedsættelse, som han har pådraget sig efter blødninger i ørene.

Mit notat: På den nederste af de scannede artikler ses en mand med fuldskæg under artiklen om mig. Det er såmænd min onkel Bent Roskjær, som var far til min fætter der som HIV-smittet bløder, var død af AIDS året før.

Tilbage til oversigten