Palle får nu sin pension

Dagbladet Holstebro-Struer, d. 1 marts 1995

Af: Brian Christensen

Den 18-årige HIV-smittede bløder Palle Lykke Ravn fra Bremdal ved Struer får nu sin førtidspension. Først sagde Struer Kommune nej, men Ringkøbing Statsamt har nu underkendt den beslutning og bevilget pensionen.

Palle søgte om pension for 14 måneder siden hos Struer Kommune. Der måtte han vente et halvt år på svar. Med statsamtet er det gået væsentligt hurtigere.
- Jeg er meget tilfreds med den måde, sagen er kørt på i Ringkøbing Statsamt. - Jeg har været godt informeret hele vejen igennem, mens jeg overhovedet ikke viste hvad der skete, da Struer Kommune behandlede min sag. Det virkede meget amatøragtigt, siger Palle.
Palle blev som otte-årig i 1984 smittet med HIV-virus gennem sin blødermedicin. Han søgte i januar sidste år om mellemste førtidspension, men Struer Kommune sagde nej.
Den ville have Palle ud at arbejde. På trods af at en halv snes læger sagde, at Palle på grund af sin sygdom ikke kan overkomme et almindeligt arbejde. Ud over HIV-smitten er hans hørelse stærkt nedsat, og han lider af leversygdommen hepatitis C.

Tilbage til oversigten