Højdepunktet er dalen

Dagbladet Holstebro-Struer d. 4 august 2001

Af: Trine Würtz Gammelmark

Gamle spor: Et af de bedste steder i Fousing er istidsslugten. Her går Rikke og Palle Lykke Ravn flere gange om ugen.
Når Rikke og Palle Lykke Ravn skal slappe af, have tænkt eller talt noget igennem eller bare have en portion frisk luft, så går de en tur i istidsslugten, der er lige i nabolaget.
Palle Lykke Ravn siger selv, at slugtens tilblivelse ikke er noget, han ved en masse om. men han kan alligevel fortælle: - Det er en smeltevandskløft fra istiden. Den blev skabt af vandmasserne, da isen trak sig tilbage. Det er den samme måde Kilen blev til, forklarer han. Og det lyder som om han ved, hvad han taler om. Han er født og okvokset i kommunen. Og han og hustruen Rikke går næsten dagligt en tur i slugten, så de kender den godt. - Det er en tur på 4,5 kilometer. Og der er masser at se på. Der går køer på markerne, og naturen forandrer sig hele tiden, fortæller Rikke, der er opvokset i udkanten af København, men trives fint med at bo i den nordvestlige del af landet. Noget af det parret aldrig bliver trætte af at se på, og morer sig lidt over, er køernes balanceren på kanterne. - Det er næsten utroligt at de kan stå fast, funderer Rikke Ravn.
Ønsker sig en sti
Selvom parret holder af at gå tur i slugten, hvornår det skal være, så har de begge deres yndlingspunkter. - Den bedste tid er i skumringen, lige når solen er ved at gå ned, siger Palle Lykke Ravn. - Ja, eller når det har været en varm dag, og man kan se disen lægger sig. Det er så flot, tilføjer Rikke Ravn. For parret er det allebedste sted helt nede i bunden af slugten. - Man kan vel sige at højdepunktet er bunden, siger Palle Lykke Ravn, med et stort grin. Når parret går turen har de som regel deres puddelhund med. Men den er i snor, for de går langs vejen. Der er ikke andre muligheder. - Vi kunne godt ønske os en sti, så man kunne komme væk fra vejen. Det ville være fint, om flere kunne bruge området, og at det blev lettere tilgængeligt, er parret enige om. Det er kun et års tid siden de flyttede til Fousing. Før det har de boet forskellige steder i området omkring Struer, og for en kort bemærkning i Rikkes lejlighed på Sjælland.
Downtown Fousing
Men Palle ville gerne tilbage til fødeegnen, og Rikke havde ikke spor imod at flytte med. For hende var det ikke så fremmed at komme til Jylland. - Mine forældre er fra Jylland, og jeg har holdt mange sommerferier i Nordjylland, så det er ikke så fremmed for mig, fortæller hun. At de endte med at købe hus i Fousing skyldes to ting. Dels at det var til at betale, dels at de gerne ville bo, hvor der er rimelig ro og fred. - Det er der her. Men vi bor selvfølgelig også i det ene hjørne af byen. Vi går og griner lidt af, at vi kalder græsplænen ved plejehjemmet for Central Park, fortæller de, med ghenvisning til den kæmpestore park i New York. Men parret er ikke spor ked af stilheden. Det giver plads til at tænke tanker og foste ideer: - Jeg farer som regel hen til computeren, når vi kommer hjem. Så har jeg fået mange gode ideer; fortæller Palle Lykke Ravn.

Tilbage til oversigten