En bog der handler om at overleve og om livsmod

Dagbladet Holstebro-Struer d. 10 april 2010

Af: Ninna Pirchert

Socialrådgiveren Hanne Reintoft og forfatteren Jane Aamund har givet Palle Lykke Ravn gode råd, mens han skrev sin bog » En dag ad gangen - en historie fra blødersagen «

»Jeg har kendt Palle, siden han var fem år, da hans mor henvendte sig til mig om nogle problemer med tabt arbejdsfortjeneste,« fortæller Hanne Reintoft, der beskriver Palles mor, Rita, som en stærk kvinde.

Arbejdet med at vejlede Palle Lykke Ravn med skriverierne betegner hun som positivt og sjovt.

»Det er en bog om at overleve. En bog, der har noget at sige andre om, at man kan, når man skal her i livet,« siger socialrådgiveren.

Hun synes, det er lykkedes for Palle at beskrive familiens vilje til at får et godt liv - trods al den modstand, de møder.

»I dag har Palle jo et godt liv,« konstaterer Hanne Reintoft.

Hun erkender, at det har været en lang og svær proces for ham at komme i gennem, da han satte sig for at skrive så personligt om sit liv.

»Ved at læse bogen kan man lære noget om det at overleve, at have livsmod og om troen på sig selv,« siger Hanne Reintoft og tilføjer.

»Og så kan man også lære lidt om kærligheden.«

Hanne Reintoft mener bestemt ikke, at samfundet har behandlet de blødere, der blev smittet med hiv, godt nok.

»At man ikke varmebehandlet blodet for at undgå smitte, det var noget værre sjusk,« siger hun.

Hun mener, at myndigheder udmærket kendte til risikoen for at ubehandlet blod kunne smitte de patienter, der var afhængige af livsnødvendige blodpræparater.

»De smittede blødere blev overset og dårligt behandlet, og man var alt for længe om at erkende sit ansvar, og den erstatning, de så endelig fik, var ikke noget at råbe hurra for,« siger Hanne Reintoft.

Hun mener, at samfundet burde have fastsat en ordentligt erstatning.

Palle Lykke Ravn har også besøgt Jane Aamund, der har hjulpet ham med skriverierne. Desværre blev forfatteren syg, men kontakten mellem de to fortsatte på mail.
 

Tilbage til oversigten