Blødersagen blev kaldt den største skandale i dansk retshistorie nogensinde. 91 danske blødere blev påført HIV-smitte gennem deres livsvigtige blødermedicin. Ingen tog ansvaret, og samfundet formåede ikke at finde de skyldige for skandalen. 91 mennesker blev dermed tabt af et system, der gjorde alt for at beskytte sine ministre, embedsmænd og topchefer.

I dag er kun de 27 stadig i live. 64 bukkede under for AIDS.

Mit navn er Palle Lykke Ravn, og jeg er én af de heldige 27 som stadig er i live. Jeg har lavet den her side af to grunde:
1. Som overlevende skylder jeg de der døde, at folk aldrig skal glemme den forfærdtlige uret der blev begået mod dem.
2. Vi 27 som stadig er i live kæmper stadig vores kamp, både mod sygdommen, men også mod system og fordomme. Men kæmper også en kamp for rent mentalt at skulle "leve" igen, efter vi reelt har været dødsdømt siden midten af 1980´erne.

Da mine forældre allerede i 1986 blev tvunget til at fortælle alle om min sygdom valgte vi med artiklen i Jyllandsposten d. 4 oktober 1992  (læs artiklen "Da HIV kom til Struer" i avisarkivet her på siden) at stå offentligt frem. Det var for at få sat fokus på denne sag, som indtil da havde været ukendt for de fleste. Det blev starten på mange hektiske år for os.

Selvom retfærdighed aldrig skete fyldest i Blødersagen, og alle anklagede ved retssagen blev frikendt, så fik vi alligevel noget ud af anstrengelserne. Vores godtgørelse blev i 1992 hævet fra 250.000 til 750.000 kr.
I 1996 gav menneskerettighedsdomstolen, os medhold i en klage, over for langsom sagsbehandling.

Ved skabelsen af denne side om Blødersagen. Har jeg alene taget udgangspunkt, i min egen families kamp gennem medierne. Årsagen til dette er at der simpelthen har været skrevet så uendeligt mange artikler om blødersagen, at det ville være praktisk umuligt at bringe det hele. Men selvom alt ikke er med her, mener jeg det giver et ganske godt indblik i Blødersagen, og dens menneskelige konsekvenser.

Hvis du vil have et godt indblik i, hvordan sagen har været for os smittede, så kan jeg anbefale dig at læse alle artiklerne i avis-arkivet igennem fra først til sidst. 
Det har desværre ikke været muligt at samle en liste over de TV-udsendelser vi har medvirket i, men hurtigt fortalt har jeg medvirket i udsendelser på DR1, DR2, TV2, TV3, TV Danmark. Regionerne: TV2 Midt-vest og TV2 Østjylland. De programmer jeg har deltaget i fleste gange har været Eleva2ren og Go´morgen Danmark på TV2.

Tak fordi du kiggede forbi, jeg håber du vil hjælpe med at sprede kendskabet til denne side, så skandalen og kampen for retfærdighed aldrig vil blive glemt.

Køb bogen "En dag ad gangen - en historie fra Blødersagen", hvis du vil have hele historien med.