En dag ad gangen - en historie fra Blødersagen af Palle Lykke Ravn, udkom d. 23 april 2010 fra Bogforlaget Frydenlund.

LÆS BOGEN GRATIS som PDF. Du henter den forkortede gratis version via dette link: HENT BOGEN KLIK HER

Bogen er udsolgt fra forlaget, men kan stadig købes direkte af forfatteren signeret KLIK HER.

Herunder samles anbefalinger af bogen. Send din anbefaling via facebook gruppen for bogen, eller direkte til:   

Læs en anmeldelse bragt i Handicaphistorisk Tidssskrift af Psykologisk Forlag, Klik her for at læse anmeldelsen!

Herunder skriver læserne om bogen:

Sara Blædel, forfatter: Jeg har med meget stor fornøjelse læst din bog "En dag ad gangen". Som så mange andre var jeg også dengang meget indigneret over bløder sagen, og har også fulgt dig siden du og din familie stod frem. Det er SÅ stærkt, modigt og fint med den bog du har skrevet. Stor respekt!
Jeg er selv forfatter og havde brug for lidt viden om blødersagen i forbindelse med min research til næste krimi. Det var sådan jeg faldt over din bog og i morgen tager jeg den med i Aftenshowet, hvor jeg er inviteret ind for at anbefale bøger. Så se med hvis du har tid.

Marie Dahl: Blev grebet af bogen fra første side. En fantastisk fortælling med plads til både følelser og fakta. Giver et godt indblik i, hvordan livet er og har været som bløder. Jeg blev meget rørt, da jeg læste den. Har allerede anbefalet den varmt til andre. Godt gået, Palle!

Lone Elbæk Wasehuus: Nu har jeg fået læst din bog. Jeg blev total fanget af den. Havde læste ganske lidt af bogen torsdag aften, og fortsatte så med at læse videre i aftes kl. 22. Kl. 4 i nat havde jeg læst hele bogen. Jeg har kun holdt pause med læsningen, når jeg pudsede næse og tørrede øjne. Det rørte mig rigtig meget at læse om alt det du og din familie har kæmpet. Mange sindsstemninger passerede igennem mig, medens jeg læste din bog. Glæde, forbavselse, sorg, frygt, vrede m.m.
Jeg vil ikke tøve med at anbefale andre til at læse din bog, jeg syntes den er rigtig godt skrevet.

Ulla Iversen: Jeg finder bogens fysiske kvalitet meget indbydende – forside, papir, skrifttype, tryk, billeder. At den er bygget op i afsnit gør det nemt for læseren at følge med. Sproget er godt og flydende – det er jo en lang og barsk historie, som greb mig fra først til sidst.
Jeg tror, det er godt, at du valgte at skrive i 3. person, fordi du undgår (ja, undskyld, jeg siger det lige ud) at bogen bliver sentimental. Når du beskriver begivenhederne mere nøgternt, virker de meget stærkere – fordi man som læser får lov til at bruge sine egne følelser, ikke dine.

Mette Jacobsen: Jeg synes det var spændende at læse bogen og at få et dybere indblik i, hvordan livet som bløder er og har været. Bogen er skrevet i et letlæseligt sprog og med en sådan historiefortælling, at man meget let kan indleve sig i dit liv og færden - og både forfærdes, græder og glædes med dig. Synes personligt det var hårdt at læse de første 100 sider, fordi livets hændelser blev ved med at gå ned af bakke for dig, hvilket synes urimeligt og unfair med så meget "ulykke". Det var dejligt at livet derefter vendte til noget positivt og godt

Henrik Steen Knudsen: Hamrende god og MEGET rørende, er normalt ikke en der tuder over en bog men Palle's historie fik tårene frem flere gange..  Den er godt nok kronerne værd, læs den før din nabo....

Tina Boelt Sørensen: Hold da op for en fortælling! Thumbs up! Helt fantastisk bog - bare så godt gået! Anbefales varmt!  ... Du får også brug for en æske kleenex! Den er vildt rørende!

Inge Merete Hansen: Jeg må godt nok sige, det er en ren tårepresser - utroligt hva du og din familie har været igennem, du har virkelig haft nogen hamrende gode forældre, der virkelig har været der. Jeg har gang i kleenexerne, så det gør noget. Bogen er skrevet, så man virkelig lever sig ind i din verden - GODT GÅET PALLE ♥ ♥ ♥

Ruth Larsen Mortensen Jeg kan varmt anbefale jer at læse bogen, En dag af gangen. Det er en utrolig stærk beretning fortalt om en lille families skæbne, hvor manden med leen er flyttet ind i årevis. Den er meget levende fortalt.

Martin Strecker Adelskov: FLOT Palle! Det et så godt, hjerteligt og vedkommende på så mange planer!

Pia Ravn Andersen Jeg har været så heldig, at få lov til at læse din bog, og kan kun anbefale den til jer andre. En fantastisk beretning, hvor man på autentisk vis, får et indblik i en vestjysk kernefamilie, som lever et liv med voldsomme skæbner i årevis. Jeg kan virkelig godt forstå, at du har haft brug for at fortælle om din opvækst.... Det er et fantastisk flot stykke arbejde, du her har lavet!!

Paul Gandil: Tak for en god og livsklog bog, som jeg nu har læst. Du skriver levende og følsomt. Der er selvfølgelig mange svære ting i bogen, men dejligt at mærke dit ukuelige livsmod.

Pernille Posselt: Min far købte for et par uger siden din bog, og nu har vi begge læst den. Det var en på mange måder barsk bog og utrolig rørende, og selvom det var svært at læse, om alt det, du har været igennem, så tror jeg virkelig, at det er med til at berige folks liv at læse om det.
Jeg har stor respekt for, at du er der, hvor du er i dag. Dejligt at du har fået din helt egen familie og et skønt hus!

Liselotte Toudal: Som lovet lige en lille kommentar til din bog, som jeg læste på rekord tid. Det er lang tid siden, jeg er blevet så grebet af en bog.
Du har skrevet en utrolig åben, ærlig og meget rørende bog, som skildrer din og din families barske tilværelse. Jeg blev meget rørt af at læse om dit liv og din kamp, og det er bestemt en bog, jeg vil anbefale andre at læse. Godt gået, at du fik bogen skrevet. Det må have været en meget hård proces, at gennemleve det hele engang mere for at få det ned på papiret. Tillykke med en flot skrevet bog!

Mona Heldgaard Møller: Jeg er lige blevet færdig med at læse din bog. Den efterlader et dybt indtryk. De kampe du har måttet kæmpe i dit liv og så alligevel bevare livsmodet og gnisten det synes jeg er flot. Tak for et indblik i livsvisdom.

Marianne Binderup Larsen: En fantastisk fortælling af en " tragisk" historie, som dog vidner om et stort overlevelses og kamp gen, når det virkelig gælder. Den bog skal læses af alle, både mht. jeres kamp mod systemet, men også for at vise, at man kan " tage en dag af gangen" og komme ud på den anden side, styrket og med mod på livet.

Bente Lindholm Mikkelsen: Jeg synes det var en fantastisk bog jeg indrømmer den gik lige i hjertet.

Rie Lykke: Fantastisk flot at du har fået skrevet bogen. Det har været en hel speciel oplevelse at læse den, når nu man har fulgt med fra sidelinien i alle årerne. Du skriver godt og medlevende, og du beretter om Kaj, som der bør berettes om ham. (Rie er Kajs kusine, red.)
Det jeg også godt kan lide ved din bog er, at du er helt klar over de konsekvenser det hele har haft for dine søskende, hvilke afsavn de har lidt, det er flot at du har det med. Tillykke med det flotte resultat.

Alice Olesen: Jeg har fået bogen i morsdags gave af en af mine døtre. Det er vist det bedste jeg har fået længe Da jeg kender lidt til din situation. Jeg lå på sygehuset længe sammen med din mor da hun skulle have dig. En rigtig sød og kærlig mor du havde. Jeg fik selv en Pige som hedder suzan. Men ville lige sige dig mange tak fordi du har lavet sådan en god bog.

Bent Kruuse: Jeg har med stor interesse læst din bog ”En dag ad gangen”. Det var en oplevelse med mange aspekter. Under læsningen dukkede mange følelser frem. Udover små smil og en tåre eller to i øjenkrogen, var der også under læsningen om dine politiske nedture harme og skuffelse.
Bogen har gjort et stort indtryk på mig. Så tak for en god bog, der udover din - til tider ubarmhjertige – livshistorie også er et monument for blødersagen.

Susanne Jordy Christiansen: Hej Palle - har fået læst din bog her i julen - hold da op !! Virkelig godt skrevet, sikket et liv du har været igennem - jeg har været hele følelsesregistret igennem

Jeanette Gadegaard: Tak for en utrolig god bog. Meget interessant læsning. Det er en barsk og hudløs ærlig fortælling som gør stort indtryk på mig. Palle er en stor fighter. Kan varmt anbefale at læse bogen da den berører et emne der ikke er skrevet meget om før.

Bibliotekernes lektørudtalelse: »Palle Lykke Ravn skriver ærligt og oprigtigt fra hjertet […] den aktuelle titel udmærker sig ved at være en førstehåndsberetning […] fra en af de 90, der fik sagen at føle på egen krop. […] En vigtig beretning fra en person fra 80’ernes blødersag«.
 

 

Blodersagen.dk forbeholder sig ret til at forkorte anmeldelserne. Men gør det selvfølgelig så meningen er bibeholdt :)